Wat zijn de nadelen van rauwe ei in koekjesdeeg?

Fan van koekjesdeeg? Wij ook. Het is alleen niet altijd even gezond. Wij leggen graag uit in deze blog waarom dat zo is. We snappen dat de verleiding soms moeilijk te weerstaan is. Je staat met jouw kinderen in de keuken koekjes te bakken. Tijdens dit proces moeten jullie natuurlijk koekjesdeeg maken. Roomboter, tarwebloem, basterdsuiker, een vanillestokje en tot slot: rauwe ei. Dat laatste is niet altijd even gezond. De bacterie Salmonella kan namelijk voorkomen in rauwe dierlijke producten, waaronder een rauw eitje. Het is zelfs zo gevaarlijk dat het in potentie dodelijk kan zijn wanneer het leidt tot uitdroging. Wanneer het deeg gebakken wordt, is er niets aan de hand natuurlijk. Het ei stolt en hierdoor is het veilig om te eten. Nu is er een tweetal ondernemers dat met een geniale oplossing is gekomen. Namelijk Sylke en Roy van Let’s Dough It! Zij zijn op zoek gegaan naar een alternatief voor koekjesdeeg waarin dus geen ei in zit verwerkt. Of dat gelukt is lees je in deze blog.

let dought it 2

Wie zijn de oprichters van Let’s Dough It?

We lieten net al hun namen vallen, maar het gaat dus om Sylke en Roy – zij zijn de oprichters van Let’s Dough It en het succesverhaal is allemaal begonnen bij Sylke. Het begon allemaal met een voorliefde voor snoepen. Wie houdt er nou niet van snoepen? En wie houdt er nou niet van koekjesdeeg. lleen het snoepen van koekjesdeeg is niet altijd zo gezond, wist Sylke en ze was in de veronderstelling dat het anders kon en dat het ook anders móest! Op een verantwoorde manier koekjesdeeg eten, dat was één van de redenen om op zoek te gaan naar het perfecte recept. Ze stond zelfs regelmatig in de keuken om een klein bakje deeg te maken en op te peuzelen. Een lekkere snack, maar niet altijd een even gezonde snack! Nu was ze lang bezig met het ontwikkelen van hét perfecte deeg. Lekker zacht, chewy, crunchy, sweet en salty. Was het mogelijk? Ja zeker! En zelfs zonder ei! En zo is het allemaal tot stand gekomen. Zij hebben ervoor gezorgd dat er op deze manier lekkere eetbare koekjesdeeg op de markt is gekomen.

Let's Dough It Oporichters

Wat is eetbaar koekjesdeeg?

Om ervoor te zorgen dat je met een gerust hart koekjesdeeg kunt eten, moet je ervoor zorgen dat er in ieder geval geen rauw ei in zit verwerkt. Dit is heel belangrijk om risico’s te mijden. Wil je eetbaar koekjesdeeg kopen die gegarandeerd veilig is? Dan ben jij bij Let’s Dough It aan het juiste adres! Het is en blijft duivels dilemma: je houdt van koekjesdeeg, maar je wilt er wel zorgeloos en veilig van kunnen genieten. Namelijk: het ontwikkelen van hét perfecte deeg. Het is perfect zacht, crunchy, zoet en zout tegelijkertijd. Hierdoor is het recept 100% veilig en kun je er zorgeloos van genieten. Dus als je op zoek bent naar eetbaar koekjesdeeg, zoek dan niet verder. Begin je al te watertanden?

eetbaar koekjesdeeg

Waar kun je eetbaar koekjesdeeg online bestellen?

Dus ze hebben het perfecte recept ontwikkeld voor eetbare cookie dough. Super! Alleen kom ik niet zo 1,2,3 in Middenmeer (hier staat hun vestiging). We snappen dat dit een probleem oplevert. Gelukkig hebben ze daar ook iets op bedacht! Namelijk: het koekjesdeeg dat zij ontwikkeld hebben, kan gewoon verzonden worden. Je kunt gewoon een order plaatsen online en dan wordt het deeg op de dag van het verzenden, vers voorbereid. Doordat er ingrediënten worden gebruikten met een lange houdbaarheidsdatum – ben je er 100% zeker van dat het lekker vers bij je thuis wordt bezorgd. De meeste koekjesdegen zijn zo’n 4 dagen buiten de koelkast houdbaar. Wanneer ze in de koelkast bewaard worden, zijn ze vaak 1,5 week houdbaar. En wanneer je een hele voorraad hebt ingeslagen en van plan bent om het met niemand te delen, kun je tot wel 4 maanden het deeg in de vriezer bewaren. De beschikbare varianten zijn: Cookie Dough, Cake Batter, Cookie Dough Fudge, Chookie Bars en Caru’s Cookies. Voor de gehele Let’s Dough it Experience, klik hier.

lets dough it bestellen

Geef een reactie