Wat je in gedachten moet houden als je advies zoekt online

Wat je in gedachten moet houden als je advies zoekt online

Wat je in gedachten moet houden als je advies zoekt online

We zoeken over alles wel iets op online. Het is voor velen de eerste reflex. Zo ben je ook erg geïnformeerd en geïnspireerd over vele onderwerpen, dat is toch wel de schoonheid aan het internet. Maar het kan ook een minder kantje hebben. Informatie online opzoeken, of het nu gaat over meubels, medicijnen, kleren, technologische snufjes of make-up, is dus erg populair. Maar hoe weet je of het advies wel goed is? Hoe kweek je een zekere ‘mediawijsheid’?

 

Analyseren en bekijken

Wat is bijvoorbeeld de beste online apotheek? Dit weet je door elke site heel zorgvuldig te bekijken en reviews te lezen. Zorg dat je steeds genoeg informatie vindt op de site: staat er uitleg over bijwerkingen, waarvoor en voor wie het dient en kan je hen contacteren voor extra advies? Neem bijvoorbeeld mycolog, een middel voor huidinfecties. Koop enkel dit middel als het specifiek is vastgesteld dat je deze conditie hebt, of als je hier medisch advies voor hebt gekregen. Zo moet je dus eerst de site van de verkoper analyseren voor je overgaat tot aankoop. Een site moet zeker contactgegevens hebben, uitgebreide informatie over elk product en toch wel enkele reviews bevatten.

 

Gezonde verstand eerst

Je gezonde verstand is de basis als je op websites terecht komt. Is de deal te mooi om waar te zijn? Heb je maar weinig betaalmogelijkheden? Staat er geen informatie over levering? Blijven beschrijvingen vaag? Zien de foto’s er niet zo professioneel uit? Dit zijn allemaal signalen dat je misschien een andere site moet zoeken. Toch niet zeker? Gebruik dan tools zoals trustpilot voor je overgaat tot aankoop.

 

En wat met advies? Op het internet kan natuurlijk iedereen schrijven wat die wil. Langs de ene kant, is het fantastisch om zo veel over iedereen te weten en dat je zo veel kan delen met mensen die je niet kent. Maar langs de andere kant, kan je ook misleid worden. Gaat het over tips rond meubels, fashion of lifestyle? Dan kan je je vaak geïnspireerd voelen als je leest wat een blogger of website je aanraadt. Gaat het over medische informatie of wetenschappelijk advies? Kijk dan zeker of je te maken hebt met een specialist. Zoek dan eerst naar een referentie naar onderzoeken of een medisch diploma of een certificaat.

 

Met een analytische blik en wat gezond verstand, geraak je best ver! Is dit niet genoeg? Zoek altijd naar een certificatie, reviews of een contactpagina.

Geef een reactie