Wat doet een fysiotherapeut?

Wat doet een fysiotherapeut?

Wat doet een fysiotherapeut?

Iedereen is wel bekend met de term fysiotherapie en veel mensen maken bij klachten of blessures weleens gebruik van een fysiotherapeut. Bewegen is ontzettend belangrijk voor de mens, ongeacht of dit in een sportieve context is of een functionele context. Wanneer je om wat voor een reden dan ook niet meer kan bewegen zoals je dat zou willen of gewend bent en hinder of klachten ondervindt, dan kan een fysiotherapeut vaak assisteren en helpen bij het voorkomen en verlichten van de klachten. Dit is nogal een brede omschrijving, maar daarom niet minder accuraat. De fysiotherapeut is in staat om met zeer uiteenlopende klachten en symptomen aan het werk te gaan en er zijn dan ook tal van verschillende soorten specialismen binnen de fysiotherapie die zich richten op specifieke gebieden of spiergroepen van het lichaam.

Tip: Fysiotherapeut Helmond – Diverse therapie specialisaties. Kom direct langs!

Je kan worden doorverwezen naar een Fysiotherapeut of zelf contact maken

Er zijn als gezegd verschillende manieren waarop je bij een fysiotherapeut terecht kan komen. Je kan worden doorverwezen door een huisarts of door een specialist in het ziekenhuis. Fysiotherapie wordt ook veel toegepast in revalidatieprocessen na een operatie of na een blessure. Het is echter ook mogelijk om zonder doorverwijzing gebruik te maken van de diensten van een fysiotherapeut. De meeste zorgverzekeringen vergoeden fysiotherapie afhankelijk van een gelimiteerd aantal sessies per jaar. In de meest gevallen is er de mogelijkheid om aanvullende modules af te sluiten om meer sessies vergoed te krijgen.

Uitgelicht: Manueel therapeut Geldrop – Fysioclub

 

Een fysiotherapie behandeling bestaat vaak uit sessies in de praktijk en oefeningen thuis

Wanneer je bij een fysiotherapeut terechtkomt, zal er eerst een diagnose gesteld moeten worden indien deze er nog niet is. In het geval van een doorverwijzing is de diagnose vaak al gesteld door een andere arts en kan er direct begonnen worden met de behandelingen. In de meeste gevallen worden er meerdere sessies gehouden om een blessure of probleem te behandelen. Sessies met een fysiotherapeut kunnen soms best heftig zijn. In veel gevallen bestaat het behandelplan niet alleen uit de sessies in de praktijk, maar worden er ook oefeningen meegegeven die thuis uitgevoerd dienen te worden. Deze oefeningen zijn vaak gericht op het opbouwen van spieren en het goed strekken van specifieke spiergroepen. In sommige gevallen voert de fysiotherapeut ook massages uit om blessures te behandelen. Dit gebeurt vooral veel in de sportfysiotherapie.

Geef een reactie