Kom van je rookverslaving af met een e-sigaret

Kom van je rookverslaving af met een e-sigaret

Je wilt stoppen met roken, maar hebt geen idee waar je moet beginnen? De e-sigaret kan een goede uitkomst zijn wanneer je van je rookverslaving af wilt komen. Door middel van de e-sigaret kun je jouw rookverslaving in stappen afbouwen. In dit artikel lees je meer over wat een elektronische sigaret precies is, hoe een elektronische sigaret werkt en hoe je door middel van de elektronische sigaret van je rookverslaving af kunt komen.

Wat is een elektronische sigaret en hoe werkt het

Een elektronische sigaret, ook wel vape genoemd, is een sigaret die geen gebruik maakt van de verbranding van tabak. Een vape maakt gebruik van vloeistoffen, ook wel e-liquid genoemd. In de vape wordt de e-liquid verhit, waardoor er damp ontstaat (vandaar de naam vape). Deze damp kan de gebruiker vervolgens inhaleren. In de e-liquid zit vaak een lekker smaakje. Er zijn erg veel verschillende soorten smaken verkrijgbaar. Daarnaast kun je e-liquids krijgen met of zonder nicotine.

Ook zijn er verschillende soorten elektronische sigaretten verkrijgbaar. Er zijn 4 generaties aan e-sigaretten. De eerste generatie lijkt erg op een normale sigaret. Als een gebruiker inhaleert gaat er aan het einde een rood lampje branden. Het effect van een gewone sigaret wordt nagebootst. Inmiddels zijn er al 4e generatie elektronische sigaretten op de markt. Deze e-sigaretten hebben veel technische mogelijkheden. Zo kun je vaak zelf de luchttoevoer en het voltage instellen.

Waarom een vape kan helpen om van je rookverslaving af te komen

Een vape kan een zeer goed middel zijn om van je rookverslaving af te komen. Door middel van een vape kan je namelijk je nicotine inname langzaam afbouwen. Dit zorgt ervoor dat je minder lichamelijke en geestelijke ontwenningsverschijnselen zult hebben dan wanneer je in 1 keer zou stoppen met roken. Het is bekend dat een vape een stuk minder schadelijk is dan roken. Zo krijg je geen schadelijke stoffen die vrijkomen tijdens de verbranding van tabak, zoals teer en koolmonoxide. De e-liquids zijn verkrijgbaar in varianten met een hoop nicotine tot varianten zonder nicotine. Zo kun je dus beginnen met een hoog nicotine gehalte, waarna je langzaam afbouwt, totdat je de varianten zonder nicotine rookt. Hierna kun je kiezen om helemaal te stoppen of om je vape te houden.

Andere voordelen van vapen

Verder zijn er nog andere voordelen om voor een vape te gaan ten opzichte van de normale sigaret. Zo zijn de e-liquids die je nodig hebt voor het vapen in allerlei smaakjes beschikbaar. Van aardbei tot redbull er is voor ieder wat wils. Daarnaast produceren vapes geen stinkende rook, maar waterdamp. Hierdoor blijven jij en je kleding fris ruiken en zullen je omstanders een stuk minder last van je hebben.

Geef een reactie